Sportfogadás online – A fogadás története

Szerencsejáték, 2022.08.24

A sportfogadás ma már az egyik legnépszerűbb szerencsejátéknak számít, ám kevesen tudják, hogy ez nem a modern kor találmánya.

Lóverseny A szerencsejáték nagyjából egyidős az emberiséggel: a régészek által felfedezett, több mint 40 000 éves kockaszerű tárgyak ugyanis erre engednek következtetni, nem is beszélve a barlangrajzokról, amelyek hasonló tevékenységeket ábrázolnak. Noha a szerencsejáték története több tízezer évre nyúlik vissza, maga a sportfogadás létrejötte valószínűleg az első Olimpiához köthető, amit Kr. e. 776-ban rendeztek. Ekkor még nem léteztek fogadóirodák, és természetesen a sportfogadás online sem volt lehetséges, az emberek kizárólag maguk között, közvetítő nélkül kötöttek fogadásokat. Telt-múlt az idő, voltak olyan korszakok és helyek, amikor és ahol a sportfogadást betiltották, ám ez sem hozta meg a várt hatást. Az emberek ugyanis az óriási nyeremények reményében szívesen kockáztatnak, és ez a mai napig így van, ennek is köszönhető, hogy ilyen népszerű a sportfogadás online változata Magyarországon is. Nem is olyan meglepő ez annak fényében, ha megnézzük, milyen remek oddsokat, széles kínálatot és fogadási típusokat biztosítanak a platformok a felhasználóknak. Bár az internetes szerencsejáték egy rendkívül dinamikusan fejlődő iparág, és szinte lehetetlen megjósolni a jövőjét, egy biztosnak tűnik: az online fogadóirodák felhasználóbázisa napról napra nő, és ez valószínűleg az elkövetkezendő 4-5 évben nem is fog megváltozni.

A regisztráció menete a netes fogadóirodák felületén

A netes fogadóirodák óriási figyelmet fordítanak arra, hogy a weboldalukat könnyen kezelhető felhasználói felülettel lássák el. Számos platform ma már magyar nyelven is elérhető, így annak sem okozhat gondot ezeknek a használata, akinek kissé hiányos az angolnyelv-tudása. És van egy jó hírünk is azoknak, akik élnének a rendkívül gyors magyar mobilnet nyújtotta előnyökkel: a legtöbb online fogadóiroda mobileszközről is használható, tehát annak sincs akadálya, hogy egy tömegközlekedési eszközön, okostelefon vagy táblagép segítségével kössünk fogadásokat. Sőt, a regisztráció is elvégezhető okostelefonról. De mit is kell tennie annak, aki létrehozna valamelyik oldalon egy felhasználói fiókot? Bár a regisztráció menete platformonként eltérő lehet, azért alapjaikban megegyeznek egymással ezek az oldalak. Ha úgy döntesz, kipróbálnád a netes fogadást, látogass el a választott online kaszinó vagy fogadóiroda oldalára. Keresd a „Sign up”, vagy a „Regisztráció” gombot, amennyiben magyar nyelvű felületet használsz. Itt néhány alapadatot kell megadnod, mint például a neved, címed, a használni kívánt devizanemet és az e-mail-címedet. Ha ezzel megvagy, válassz felhasználónevet és találj ki egy erős jelszót (lehetőleg számok és kis- és nagybetűk is szerepeljenek benne). Ha minden jól ment, néhány percen belül egy e-mail fog érkezni a postafiókodba. Az abban található hivatkozásra kattintva megerősítheted fiókodat, és elkezdhetsz játszani.

Elakadtál valahol? Használd az élő chatet!

Ahogy említettük, a legtöbb megbízható fogadóiroda odafigyel arra, hogy a felhasználóknak ne okozzon gondot a platform használata. Természetesen ennek ellenére is bármikor adódhat problémánk a játékok használatával, a bónuszok beváltásával vagy a fizetéssel kapcsolatban. Ilyenkor fontos, hogy minél hamarabb kapcsolatba léphessünk az ügyfélszolgálattal. A legtöbb netes kaszinó és fogadóiroda ma már a nap 24 órájában elérhető élőchat-szolgáltatással várja a felhasználókat, így jó esetben néhány percen belül kapcsolnak egy ügyintéző kollégát, aki készségesen segít a problémák megoldásában. Ha inkább a hagyományos kapcsolatfelvételi módokat részesíted előnyben, e-mailt is küldhetsz vagy telefonon is keresheted az online kaszinó ügyfélszolgálatát.
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!