Szerencsejáték Zrt.: elvitték minden idők legnagyobb ötöslottó nyereményét

Szerencsejáték, 2024.02.24

Huszonkilenc hét halmozódás után elvitte egy játékos minden idők legnagyobb ötöslottó nyereményét, a telitalálatos szelvény tulajdonosa több mint 6,5 milliárd forintot nyert - tájékoztatta a Szerencsejáték Zrt. szombaton az MTI-t.

Minden idők harmadik legnagyobb nyereménye az Ötöslottó sorsolásán A 8. játékhéten az ötöslottón a 4, 15, 47, 59, 83-as számokat húzták ki; a telitalálatot elért játékos nyereménye 6 523 768 955 forint.

A vállalat közleménye szerint az ötöslottó történetében csaknem 3500 sorsolás volt mostanáig. A főnyeremény összege 1999-ben lépte át az egymilliárdos határt. Ötmilliárd forintot meghaladó nyereményt kétszer, 2003-ban (5,092 milliárd forint) és 2015-ben (5,049 milliárd forint) lehetett nyerni. Hatmilliárd forint feletti összeg (6,431 milliárd forint) mostanáig csak 2020-ban volt, 39 hét halmozódás után.

A szerencsés játékosnak a sorsolás másnapjától számított 90 napon belül kell jelentkeznie a nemzeti lottótársaságnál. A 300 millió forintot meghaladó nyeremények esetére a társaság külön telefonszámot, nagynyertes-vonalat tart fenn, amely a www.szerencsejatek.hu oldalon és az értékesítőhelyeken is megtalálható.

A nyertes játékos telefonon történő jelentkezése során a lottótársaság feddhetetlen munkatársának az elsődleges feladata az, hogy a szelvényen lévő információk alapján meggyőződjön arról, valóban a nyertes van a vonal túloldalán - írta a Szerencsejáték Zrt.

Ezután kerülhet sor a személyes találkozásra, amelynek keretében megvizsgálják az eredeti szelvény érvényességét. Ha a beazonosítás sikeres, a személyes adatok egyeztetését követően megkezdődhet a kifizetési eljárás. A nyertesnek Magyarországon nyitott folyószámlával kell rendelkeznie, mivel a nagy összegű nyeremények kifizetése minden esetben banki átutalással történik - áll a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!