A német elnök támogatásáról biztosította Izraelt az antiszemitizmus elleni harcában

Terrorizmus, 2021.07.01

Frank-Walter Steinmeier német elnök támogatásáról biztosította Izraelt az antiszemitizmus és a terrorizmus elleni harcban, valamint az iráni atomfegyverkezéssel szemben Jeruzsálemben Reuven Rivlin izraeli államelnöknél tett csütörtöki látogatása során - jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet.

A német elnök megerősítette országa elhatározását, hogy megakadályozza Iránt az atomfegyverek megszerzésében. "Az iráni kérdés, valamint Irán Libanon és Gáza stabilitását veszélyeztető magatartása kapcsán egyetértünk abban, hogy célunk megakadályozni Iránt az atomfegyverek megszerzésében" - mondta Steinmeier Jeruzsálemben az államfői rezidencián.

Steinmeier elítélte a palesztin terrorcsoportok izraeli civilek ellen irányuló gázai rakétatámadásait.

Kifejezte támogatását a kétállami megoldás, vagyis Izrael oldalán egy békés Palesztin Állam létrehozása mellett, s elmondta, hogy ennek érdekében bizalomépítő lépésekre van szükség mindkét fél részéről.

Rivlin köszönetet mondott Steinmeiernek az antiszemitizmus elleni kompromisszumok nélküli küzdelméért, valamint "kiállásáért Izrael mellett azokkal a terrorista erőkkel szembeni igazságos harcában, amelyek el akarják tüntetni Izraelt a térképrol".

Steinmeier ellátogatott a Jad Vasembe, a jeruzsálemi holokauszt emlékmúzeumba is. "A Németország okozta elmondhatatlan szenvedés fájdalommal és szégyennel tölt el bennünket"- mondta az emlékhelyen a német elnök.

A német államfővel tartott találkozó Rivlin hét éves hivatali idejének utolsó fogadása volt. Július 9-én beiktatják államfőnek utódját, Jichák Hercogot.

Steinmeier Jeruzsálemben megbeszélést folytat Naftali Bennettel, Izrael új miniszterelnökével is.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!