Az MNB több mint 20 millió forintra bírságolta a KDB Bankot

Terrorizmus, 2020.10.12

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) több mint 20 millió forint bírságot szabott ki a KDB Bankra a pénzmosás és terrorizmusfinanszírozás megelőzési tevékenység vizsgálatakor feltárt hiányosságai miatt - közölte az MNB hétfőn az MTI-vel.

Az MNB hivatalból folytattatott le célvizsgálatot a KDB Bank Európa Zrt.-nél (KDB Bank) a hitelintézet pénzmosás és terrorizmusfinanszírozás megelőzési tevékenységének ellenőrzésére 2017. július 1-jétől a vizsgálat lezárásáig terjedő időszakban.

A vizsgálat során megállapították, hogy a KDB Bank számos gyanús ügyletet nem, vagy nem haladéktalanul jelentett be, illetve nem tett ismételt bejelentést az illetékes hatóságnak, továbbá nem megfelelően működtette belső ellenőrzési és információs rendszerét, belső védelmi vonalait.

A bírság meghatározásakor különösen súlyosbító körülményként értékelték, hogy a vizsgálat a pénzmosás és terrorizmusfinanszírozás megelőzésének egyik leglényegesebb pontján tárt fel súlyos, a KDB Bank előtt ismert mulasztásokat. Enyhítő körülményként vették figyelembe, hogy a KDB Bank már a vizsgálat során intézkedéseket hozott a jogsértések egy részének kiküszöbölésére - tájékoztatott a Magyar Nemzeti Bank.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!