TV műsor

Bécsi merénylet - Szlovák politikusok elítélték a terrorista támadást

Terrorizmus, 2020.11.03

Határozottan elítélték a hétfői bécsi terrorista támadást a vezető szlovák politikusok, a parlament képviselői pedig egyperces felállással és néma csenddel emlékeztek meg a bécsi és a nizzai merényletek áldozatairól.

"Határozottan elítélem ezt az értelmetlen és emberiségellenes tettet, amely sárba tiporja a civilizált társadalom értékeit és az emberélet iránti tiszteletet" - írta Zuzana Caputová államfő osztrák partnerének küldött levelében. "Nem engedhetjük meg, hogy ebben a bonyolult helyzetben erőt vegyen társadalmunkon a félelem és a harag. Közös értékeink erősebbek, mint a gyűlölet, a szélsőségesség és a terrorizmus" - mutatott rá Caputová.

"Maradj erős, Ausztria!" - üzente a szomszédos ország politikusainak és lakosságának Igor Matovic szlovák kormányfő. Felhívta a figyelmet arra, hogy Európa egyetlen része sincs eléggé védve a közös értékek elleni támadásoktól, ezért "mindannyiunknak erősnek és elővigyázatosnak kell lennünk".

Ivan Korcok külügyminiszter sokkolónak nevezte a Bécsben történteket és Szlovákia szolidaritásáról biztosította Ausztriát. "Szlovákia Ausztria mellett van!" - írta a Twitteren megjelent bejegyzésében a szlovák diplomácia vezetője.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!