Belgiumban négy embert tartóztattak le egy terrorellenes akció keretében

Terrorizmus, 2024.03.03

Belgiumban vasárnap reggel négy embert tartóztattak le egy terrorellenes rendőrségi akció keretében, akiket azzal gyanúsítanak, hogy szélsőséges iszlamista szervezetekkel állnak kapcsolatban - közölte az RTBF közszolgálati média.

A műveletet a szövetségi rendőrség különleges egységeinek támogatásával hajtották végre, az őrizetbe vett személyek közül három kiskorú.

Négy belga városban, Brüsszelben, Charleroi-ban, Ninove-ban és Liége-ben biztonsági intézkedésekkel megerősített házkutatásokat tartottak a hatóságok, azonban nem találtak sem fegyvereket, sem robbanóanyagot.

Az RTBF azt írja, a gyanúsítottak, akik egy üzenetküldő alkalmazáson keresztül tartották a kapcsolatot, feltehetően támadást terveztek. A hatóságok elővigyázatosságból döntöttek a beavatkozás mellett, hogy elkerüljék az esetleges merényletet.

A terrorfenyegetést elemző belga központ (OCAM) pénteken közzétett jelentésében felhívta a figyelmet arra, hogy tavaly 41 százalékkal nőtt a terrorizmushoz és szélsőségességhez kapcsolódó fenyegetések száma. A bejelentések több mint 40 százaléka iszlamista szélsőségességgel állt összefüggésben, míg a többi esetben nem lehetett az "ideológiai dimenziót" meghatározni.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!