Belgiumban őrizetbe vettek 13 embert egy terroristacsoport elleni nyomozás keretében

Terrorizmus, 2022.02.08

A belga hatóságok őrizetbe vettek tizenhárom embert kedd reggel Antwerpenben egy terroristacsoport elleni nyomozás keretében - közölte a belga szövetségi ügyészség.

A házkutatásokkal járó akció folyamán, amelyben a szövetségi igazságügyi rendészet mintegy száz ügynöke vett részt, nem történt incidens. Az ügyészség szerint a művelet célja az volt, "hogy jobban be tudják azonosítani egy, a városban kialakult dzsihadista szalafista csoport tevékenységét".

A gyanúsítottaknak kedden kell megjelenniük az ügyészség előtt, amely még a nap folyamán dönt letartóztatásba helyezésükről.

A flandriai Antwerpen már korábban is a nemzetközi iszlamizmus egyik európai bázisa volt. Ebben a kikötővárosban alakult meg a Sharia4Belgium csoport, amelyet 2015-ben terrorista szervezetnek minősítettek az illetékes hatóságok. Korábbi szellemi vezetőjét, a marokkói származású Fouad Belkacemet ugyanebben az évben a belga bíróság 12 év börtönbüntetésre ítélte, egyebek között amiatt, hogy Belgiumban harcosokat toborzott a Szíriában küzdő dzsihadisták soraiba. A férfit 2018-ban megfosztották belga állampolgárságtól.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!