Fico elleni merénylet - Orosz hírszerzés: amerikai szervek akarnak csatlakozni a nyomozáshoz

Terrorizmus, 2024.05.22

Az amerikai kormányzati szervek igyekeznek bekapcsolódni a Robert Fico szlovák kormányfő elleni merénylet ügyében indított nyomozásba, hogy kizárják a politikai terrorizmus és az esetleges "külső nyom" verzióját - közölte szerdán az orosz Külső Hírszerző Szolgálat (SZVR) sajtóirodája.

"A terrortámadás ügyében a nyomozás folyamatban van. Ezzel kapcsolatban figyelemre méltó, hogy az Egyesült Államok és európai szövetségesei kitartóan erőltetni próbálják a +magányos elkövető+ verzióját, aki elégedetlen volt a +demokrácia hanyatló szintjével+ Szlovákiában" - áll a közleményben.

Az SZVR szerint az amerikai kormányzati szervek igyekeznek bekapcsolódni a nyomozásba, hogy azt "helyes irányba" tereljék. A cél annak megakadályozása, hogy lábra kapjon az európai politikai terrorizmus, és még inkább az esetleges "külső nyom" témája.

Az orosz hírszerzés azt állítja, hogy értesülései szerint növekszik az amerikai és az uniós vezetés ingerültsége a geopolitikai realitások változásának objektív folyamata, és a nemzeti irányultságú politikai erők pozícióinak megerősödése miatt.

"A Robert Fico (...) szlovák miniszterelnök elleni merényletkísérlet azt mutatja, hogy a globalista totalitárius-liberális elitek olyan körülmények között, amikor nem lehet +civilizált módszerekkel+ megőrizni hegemóniájukat, nyílt politikai terrorhoz folyamodnak ellenfeleikkel szemben. Az ilyen leszámolások célja a +másként gondolkodók+ megfélemlítése" - olvasható az SZVR honlapján közzétett nyilatkozatban.

Az orosz Külső Hírszerző Szolgálat sajtóosztálya azt hangoztatta, hogy a globalizmus hívei a közösségi oldalakon számos kommentben helyeselik a Fico elleni merényletet, "és más nemzeti irányultságú vezetők, például Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Aleksandar Vucic szerb elnök likvidálására szólítanak fel".
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!