Illegális bevándorlás - Kocsis Máté: nyilvános a titkosszolgálatok jelentése a migráció és a terrorizmus összefüggéseiről

Terrorizmus, 2023.11.02

Mostantól nyilvános a titkosszolgálatok jelentése a migráció és a terrorizmus összefüggéseiről: világosan látszik, micsoda kockázatot jelent Európa biztonságára a felelőtlen brüsszeli migrációs politika - írta a Fidesz frakcióvezetője csütörtökön a Facebookon.

Kocsis Máté a közösségi oldalán azt írta, hogy a szerb-magyar határon már jelen vannak az ismert terrorszervezetek, mint az ISIS, az al-Kaida, a Hamász.

Hozzátette, hogy egyre több európai célpontú terrorcselekményre vonatkozó információ keletkezik a térségben.

A politikus kiemelte azt is, hogy a tálibok is jelen vannak a Vajdaságban, sok embercsempész rokoni kapcsolatban áll afganisztáni tálib kormányzati vezetőkkel, illetve a hozzájuk köthető Haqqani terrorcsoport tagjaival.

Hozzátette, hogy a tálib titkosszolgálat közvetlen irányítása alá helyezte az afgán embercsempészek tevékenységét.

Közölte azt is, hogy rendszeressé váltak az erőszakos cselekmények és a fegyverhasználat a határon.

"Minden eszközzel fel kell lépni a terrorizmus ellen! Az uniónak támogatnia kell a magyar határvédelmet! Új migrációs politika kell Brüsszelben!" - fogalmazott Kocsis Máté, aki a közösségi oldalán megosztotta a titkosszolgálati jelentés linkjét is.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!