TV műsor

Illegális bevándorlás - Bakondi: ha nincs a tranzitzóna, 24 órán belül távozott volna a két elfogott külföldi

Terrorizmus, 2018.03.08

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint ha nincs a tranzitzóna, akkor a két külföldit, akit terrorizmus finanszírozásával gyanúsít a rendőrség, az országon belül helyezték volna el, ahonnan 24 órán belül távoztak volna.

Bakondi Györgyöt az M1 aktuális csatornán csütörtökön arról kérdezték, hogy a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai a röszkei tranzitzónából szerdán állítottak elő két, magát iráni, illetve török állampolgárnak valló embert.

A főtanácsadó közölte: a két külföldi szabályos menedékkérelmet nyújtott be, várták annak elbírálását, aközben azonosították őket. Felhívta a figyelmet: ez azt is jelenti, hogy nem próbálkoztak a zöldhatáron, mert nem látták esélyét, hogy a kerítésen keresztül sikerrel járjanak. Hozzátette: nemzetközi információcsere segítette az elfogásukat.

Úgy fogalmazott: anélkül, hogy a határokon megállítanák az illegális migrációt és szigorítanák a belépést egy országba, nehéz akár köz-, akár nemzetbiztonságról beszélni. Hozzátette: az ettől eltérő álláspontoknak, amelyek a migrációt jónak, sikeresnek tartják, az mond ellent, hogy sok európai országban a választások fő kérdése a migráció lett, és az emberek kifejezték az akaratukat, hogy "ne menjen így tovább".
(MTI)


Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!