TV műsor

Iszlám Állam - Marokkóban elfogtak egy feltehetően Spanyolországban támadást tervező terroristát

Terrorizmus, 2019.04.17

A marokkói hatóságok elfogtak egy feltételezett dzsihadista terroristát, aki a gyanú szerint a spanyolországi Sevilla városában készülhetett támadásra - közölte a spanyol belügyminisztérium szerdán.

A szaktárca rövid közleményében mindössze annyit írt, hogy az illető sevillai lakásában házkutatás zajlik, de nem adott részletesebb tájékoztatást a gyanúsított személyéről, sem a nyomozásról, amelyet a két ország rendőri és hírszerzési szervei közösen folytattak.

A belügyminisztérium emellett beszámolt arról, hogy a húsvéti ünnepek, majd az azt követő általános parlamenti választások miatt a múlt héten megerősítette a rendvédelmi szervek készültségét a biztonság garantálása érdekében.

Fokozott rendőri jelenlétre lehet számítani például a közlekedési csomópontoknál, tömegrendezvények és vallási események helyszínein.

Spanyolországban a Húsvét a belföldi és külföldről érkező turizmus számára is nagy vonzerővel bír. Az ünnepek alatt rengetegen vannak az utcákon és vesznek rész a látványos külsőségek közepette zajló katolikus körmeneteken.
(MTI)


Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!