Két terroristát öltek meg az orosz biztonsági erők Nalcsikban

Terrorizmus, 2024.04.11

Megöltek az orosz biztonsági erők Nalcsik külvárosában két fegyverest, aki szabotázs- és terrortámadásokat készült végrehajtani az Oroszországhoz tartozó, észak-kaukázusi Kabard- és Balkárföldön - közölte csütörtökön a Nemzeti Terrorellenes Bizottság (NAK).

A NAK szerint a semlegesített fegyveresek "nemzetközi terrorszervezethez tartozó banditacsoport tagjai" voltak. A tájékoztatás értelmében az összecsapás helyszínén, ahol automata fegyvereket és lőszert találtak, az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) tűzszerészei dolgoznak.

Az akcióban az FSZB, a belügyminisztérium, a rendkívüli helyzetek minisztériuma és az orosz nemzeti gárda képviselői vettek részt. Az összecsapának civil sérültjei nem voltak.

Alekszandr Bortnyikov, az FSZB igazgatója a NAK szerdai ülésén azt mondta, hogy Oroszországban idén 27 terrortámadást hiúsítottak meg. Ezek a közlekedési, az üzemanyag- és energiaipari infrastruktúra létesítményei, valamint hadiipari vállalatok és a létfenntartó rendszerek létesítményei ellen irányultak.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!