Lopott repülőgéppel bevásárlóközpontot fenyegetett meg egy férfi Mississippi államban

Terrorizmus, 2022.09.03

Kisrepülőgépet lopott el egy férfi, majd azzal fenyegetőzött, hogy egy bevásárlóközpontba vezeti az Egyesült Államok Mississippi államában, emiatt az üzletközpontot és mellette található benzinkutat kiürítették, a környék lakosságát figyelmeztették.

Rendőrség USA A többmotoros repülő a kora reggeli órákban szállt fel Tupelo városának közelében, és folyamatosan a város környékének légterében körözött alig 300 méteres magasságban, lakónegyedek és ipari létesítmények, mezőgazdasági területek és egy nemzeti park fölött. A veszélyeztetett létesítmények között volt - az elsőként fenyegetett Walmart bevásárlóközpont mellett - egy Toyota autógyár is. A repülőgép teljesítményét tekintetbe véve a tupelói rendőrség jelentősnek nevezte az elkötött repülő által fenyegetett térséget.

A hatóságok egy ideig rádiókapcsolatban voltak a géppel, majd ez megszakadt. A hatóságok abban bíztak, hogy a gépet sikerül biztonságban landolásra késztetni, legkésőbb, amikor elfogy az üzemanyaga, de végül a pilóta leszállt, és a rendőrség őrizetbe vette a férfit. A repülőgéptolvaj indítékai nem világosak, kihallgatását megkezdték, egyes források szerint a helyi repülőtér alkalmazottja.

A hírcsatornákon megszólaló nemzetbiztonsági szakemberek úgy nyilatkoztak, hogy a szeptember 11. évfordulójának közeledtével ez az eset felhívja a figyelmet a repülőterek biztonsági szabályainak lehetséges hiányosságaira.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!