Megkezdődött a brüsszeli terrortámadások ügyében indított büntetőper előkészítése

Terrorizmus, 2020.12.07

Megkezdődött a 2016-os brüsszeli terrortámadások résztvevői ellen indított büntetőbírósági per előkészítése a belga fővárosban - írta hétfőn a Brussels Times című helyi hírportál.

Az eljárásmód megvitatására szolgáló, tíznaposra tervezett, zárt ajtók mögötti jogi tanácskozást a NATO egykori központjában folytatják le, amelyet Justitia (Igazság) névre kereszteltek és úgy rendeztek át, hogy méltó helyet adjon a legnagyobb büntetőpernek az ország történelmében. A bíróság a következő másfél hétben arról dönt, hogy a tizenhat vádlott közül ki kerüljön az esküdtszék elé, és pontosan milyen vádpontok alapján. A vádlottak elleni tárgyalások valószínűsíthetően a jövő év végén indulnak el. A belga szövetségi ügyészség vádirata mintegy 30 ezer vádpontot tartalmaz az elkövetők ellen.

2016. március 22-én Brüsszelben, először a Zaventem nemzetközi repülőtéren, majd fél órával később az európai uniós negyed közelében lévő Maelbeek metróállomáson hajtott végre öngyilkos merényletet egy dzsihadista csoport. A támadásokban 32-en meghaltak - köztük a három főelkövető - valamint 340-en megsebesültek, köztük két magyar. A történteket az Iszlám Állam nevű terrorszervezet vállalta magára.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!