Nizzai merénylet - Már csak egy 17 éves fiú van őrizetben, a többi gyanúsítottat elengedték

Terrorizmus, 2020.11.05

Már csak egy 17 éves kiskorú van őrizetben a nizzai Notre-Dame-bazilikában előző héten végrehajtott, három emberéletet követelő iszlamista merénylet miatt - jelezték csütörtökön rendőrségi források, amelyek közölték, hogy a többi előállítottat szabadon engedték.

A párizsi agglomerációban található Seine-Saint-Denis megyében szerdán előállított fiatalt azzal gyanúsítják, hogy csettelt a merénylővel, ezért folytatódik a kihallgatása.

A támadással kapcsolatban eddig 11 embert vettek őrizetbe, de tízet közülük már szabadon engedtek, nem indult egyikük ellen sem eljárás.

A 21 Brahím Iszávi válságos állapotban szállították kórházba, miután a tett helyszínén a rendőrség éles lövésekkel ártalmatlanította. Eddig nem tudták kihallgatni, de az állapota már javult, amikor a koronavírus-tesztje hétfőn pozitívnak bizonyult, ezért a kihallgatását egyelőre elhalasztották. Szerdán azonban olyannyira romlott az állapota, hogy ismét válságos állapotba került.

Brahím Iszávi - akinek a hazájában köztörvényes bűncselekmények miatt volt már dolga a rendőrséggel - szeptember közepén indult el Tunéziából, Olaszországon keresztül két nappal a támadás előtt érkezett Franciaországba, és illegálisan tartózkodott az Európai Unió területén.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!