Putyin: sikeres az orosz-szíriai összefogás a terrorizmus elleni harcban

Terrorizmus, 2023.03.15

Oroszország és Szíria közös erőfeszítéseinek köszönhetően jelentős előrelépés történt a nemzetközi terrorizmus elleni küzdelemben - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök, amikor szerdán a Kremlben fogadta szíriai hivatali partnerét, Bassár el-Aszadot.

Putyin szerint az elért eredmények "lehetőséget biztosítanak a társadalmi-gazdasági és belpolitikai helyzet stabilizálására" Szíriában. Együttérzését fejezte ki a közel-keleti országban bekövetkezett földrengés miatt, és kitérve arra, hogy az orosz hadsereg és katasztrófavédelem részt vállal a következmények felszámolásában, további orosz támogatást ígért.

Aszad kifejezte háláját a természeti csapás nyomán Moszkvától kapott segítségért, amelynek köszönhetően sikerült jelentősen csökkenteni az áldozatok számát és elszenvedett veszteségeket. Azt hangoztatta emellett, hogy a jelenlegi látogatása az orosz-szíriai kapcsolatok új szakasza előtt nyitja meg az utat. Damaszkusz támogatásáról biztosította Moszkvát a hagyományosan a Nyugat támogatását élvező "neonácik és régi nácik" elleni küzdelemben.

Putyin és Aszad legutóbb 2021 szeptemberében találkozott, akkor is az orosz fővárosban.

Az orosz védelmi minisztérium közölte, hogy a tárcavezető, Szergej Sojgu a kétoldalú katonai, haditechnikai és terrorelhárítási együttműködésről tárgyalt szíriai hivatali partnerével, Ali Mahmúd Abbásszal Moszkvában.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!