Terrorizmus - Az olasz belügyminiszter a szlovén határ ellenőrzésének további meghosszabbítását jelentette be

Terrorizmus, 2023.11.16

Újabb húsznapos hosszabbítást jelentett be az Olaszország és Szlovénia közötti határ ellenőrzésében Matteo Piantedosi olasz belügyminiszter csütörtökön.

A belügyi tárca vezetője elmondta, hogy a római kormány döntését a schengeni mozgásszabadság felfüggesztésének meghosszabbításáról már továbbította Brüsszelnek. A határellenőrzést egészen december 9-ig fenntartják.

Matteo Piantedosi hangsúlyozta, hogy olyan intézkedésről van szó, amelyet a kormányok nem szívesen alkalmaznak, de szükség van rá. Hozzátette: amint a körülmények lehetővé teszik, feloldják az ellenőrzést.

A határellenőrzést a Hamász palesztin terroristaszervezet izraeli támadását követően, október 21-től vezették be, majd november elején meghosszabbították. A határidő november 22-én járt volna le.

Az olasz belügyminiszter egy Genovában tartott médiatalálkozón elmondta, hogy október 21. óta a Szlovéniával közös határon mintegy 40 ezer személyt ellenőriztek, hatszáz esetben fordították vissza az érkezőket, 25 személyt vettek őrizetbe, köztük 19-et emberkereskedelemért.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!