Terrortámadásra készülő embereket ítélt el egy orosz katonai bíróság

Terrorizmus, 2020.11.16

Nyolc és féltől 24 évig terjedő szabadságvesztésre ítélt orosz nyugati katonai körzet második bíróság öt embert, aki terrortámadásokat tervezett végrehajtani Voronyezsben - közölte hétfőn az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) társadalmi kapcsolatok osztálya.

Az elítéltek - Ruszlan Bugak, Ruszlan Csauszov, Genyjasz Gatzsibaiov, Makszim Sztyepanov és Szergej Muhametzjanov - arra készültek, hogy felrobbantsanak egy többemeletes voronyezsi lakóházat, továbbá támadásokat hajtsanak végre rendőrök, valamint a légierő Zsukovszkij és Gagarin nevét viselő akadémiájának hallgatói ellen.

A katonai tanintézményt azért szemelték ki, mert az ott kiképzett pilóták részt vesznek a szíriai katonai műveletekben.

A bűnszövetkezet többszörösen büntetett előéletű tagjai megpróbálták beszervezni több volt rabtársukat is. Az ítéletet pénteken hirdették ki, de az FSZB csak hétfőn számolt be róla.

A déli katonai körzet bírósága hétfőn hétévi szabadságvesztésre ítélte Damir Boltanbekov asztrahányi lakost, az Iszlám Állam terrorszervezet támogatójét, aki az ítélet szerint arra készült, hogy Harabali városban felrobbantsa az FSZB határőr-parancsnokságát. A robbanószerkezet elkészítéséhez szükséges információt az internetről töltötte le, a támadáshoz pedig cinkosokat keresett. Boltambekovot tavaly januárban vették őrizetbe.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!