Terrortámadást előkészítő szélsőségeseket vettek őrizetbe Franciaországban

Terrorizmus, 2021.11.17

Őrizetbe vettek Franciaország délnyugati részén két, a szélsőjobboldalhoz köthető férfit, akit terrortámadások előkészítésével gyanúsítanak - közölte szerdán rendőrségi forrásokra hivatkozva a Franceinfo közszolgálati rádió internetes portálja.

A két gyanúsítottat kedden állították elő a párizsi terrorelhárítási ügyészség által terrorista bűnszövetkezet és terrorcselekményre történő közvetlen provokáció gyanúja miatt indított eljárás keretében.

A rendőrségi tájékoztatás szerint a gyanúsítottak a Telegram csevegő applikáción fegyvervásárlási szándékaikról váltottak üzeneteket. Az otthonaikban tartott házkutatások során fegyvereket, töltényeket és robbanószerkezetek előállításához alkalmas eszközöket foglaltak le a nyomozók.

A belső elhárítási szervek az egyik férfit Montauban városában tartóztatták le, ahol az önkormányzat alkalmazásában áll. A 46 éves férfi és társa a Franceinfo szerint a "fehér felsőbbrendűséget" hirdető mozgalomhoz tartozik, amely etnikai közösségek között próbál meg erőszakos összetűzéseket kiprovokálni. A Telegramon olyan csoport tagjai voltak, amely rasszista tartalmú videókat és szövegeket osztott meg egymással.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!