Tíz személyt utaltak esküdtbíróság elé a brüsszeli terrortámadásokkal kapcsolatban

Terrorizmus, 2021.01.05

A belga igazságügyi kamara 10 személyt utalt esküdtbíróság elé a 2016-os brüsszeli terrortámadásokkal kapcsolatban, köztük a 2015-ös párizsi merénylet egyetlen életben maradt elkövetőjét Szalah Abdeszlamot is - tájékoztattak hétfőn a helyi lapok.

A belga igazságügyi kamara 13 fő gyanúsítottat akart eredetileg a legsúlyosabb bűntetteket, például terrorista bűncselekményeket tárgyaló esküdtbíróság elé állítani, azonban három személy ellen ejtették a vádakat. A 10 vádlott ügyét egy perben, várhatóan szeptember elején tárgyalják.

Szalah Abdeszlamot a 2015. november 13-i 130 áldozatot követelő párizsi merényletsorozat után négy hónappal Belgiumban vették őrizetbe, és Párizsban tartják fogva.

A merényletsorozatot az Iszlám Állam terrorszervezet vállalta magára, amelynek egy Európában, mindenekelőtt Belgiumban kiépített csoportja hajtotta végre a támadásokat. Ugyanez a hálózat csapott le 2016. március 22-én Brüsszelben, ahol 32-en vesztették életüket - köztük a három főelkövető - valamint 340-en megsebesültek, köztük két magyar állampolgár is.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!