TV műsor

Többen megsebesültek egy manchesteri késeléses incidensben

Terrorizmus, 2019.10.11

Három ember megsebesült egy késeléses incidensben pénteken Manchester belvárosában.

A rendőrség beszámolója szerint az incidens az Arndale Centre bevásárlóközpontban történt. Az épületet kiürítették.

Az első jelentés négy, a nem sokkal későbbi második beszámoló öt sérültről szólt, de a manchesteri rendőrség péntek délutáni legfrissebb tájékoztatása szerint három embert - két nőt és egy férfit - vittek kórházba szúrt sebekkel, állapotuk stabil.

Egy nőt a helyszínen láttak el a mentők, de ő nem késelésből eredő sérülést szenvedett. A rendőrség nem részletezte, hogy esetében milyen sebesülésről van szó, csak annyit közölt, hogy az illető nem szorult kórházi ellátásra.

Az incidensnek nincs halálos áldozata.

A gyanúsítottat a rendőrök elektromos sokkolóval leterítették, majd őrizetbe vették.

A manchesteri rendőrség péntek délután közölte, hogy egy negyvenes éveiben járó férfit vettek őrizetbe, és kihallgatásra elszállították.

A férfit személyek ellen irányuló súlyos erőszakcselekménnyel gyanúsítják.

A rendőrségi közleményekben nem szerepel, hogy az esetnek köze lenne a terrorizmushoz.

A manchesteri rendőrség szóvivője nem sokkal a késelés után tartott tájékoztatójában közölte, hogy a vizsgálatot az incidens helyszínéből és jellegéből adódóan az északnyugat-angliai terrorelhárító rendőrségi szolgálat irányítja.

A későbbi rendőrségi közleményekben ez a részlet már nem szerepel, és a szóvivő is hangsúlyozta: a hatóságok nyitott kérdésként kezelik, hogy a támadót milyen indítékok vezérelték.

A médiafelületeken megjelent fotók egy földön fekvő, megbilincselt férfit mutatnak, akire egy rendőr elektromos sokkolót szegez.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!