Ismét a demokráciáért tüntettek Budapesten, jégeső zavarta meg a rendezvényt

Választás 2018, 2018.05.08

Ismét a demokráciáért tüntettek a Mi vagyunk a többség csoport szervezésében kedd este Budapesten, a Kossuth Lajos téren a parlament alakuló ülése után.

3.0 Mi vagyunk a többség - Tüntetés a demokráciáért - Demonstráció Budapesten Az áprilisi országgyűlésiképviselő-választás után tartott tüntetések folytatásaként "3.0 Mi vagyunk a többség - tüntetés a demokráciáért!" címmel meghirdetett demonstrációt jégeső zavarta meg.

Ezt megelőzően Gulyás Balázs, a demonstráció egyik szervezője beszédében azt hangoztatta, elutasítják a Fidesz gyűlöletkeltésre építő rendszerét. Kijelentette: a "korrupt" rendszer leváltásának első lépése, hogy az elkövetkezendő időközi önkormányzati választásokon a kormánypárti jelölttel szemben egy ellenzéki jelölt induljon.

Lukácsi Katalin korábbi KDNP-tag, a Viszlát, kétharmad mozgalom aktivistája megköszönte a résztvevőknek, hogy tüntetnek Magyarországért. "A jövő a tiétek" - fogalmazott, és annak a véleményének is hangot adott, hogy Orbán Viktor miniszterelnök rendszere se nem keresztényi, se nem demokrata.

Gyetvai Viktor diáktüntető azt mondta, korábban egy olyan ország volt az álma, ahol nem maradhat fenn egy ilyen maffiakormány, ahol nem "szalámizzák le" az ellenzéket, ez azonban április 8-án megbukott. Most az az álma, hogy ők, civilek helyre tudják hozni az országot.

Hidvéghi B. Attila, a Romnet főszerkesztője arról beszélt, hogy le kell győzni a társadalmi közönyt és a beletörődést, fel kell ébreszteni az embereket az apátiából. "Kirekesztés és megbélyegzés nélkül, újult erővel és összefogással, a magukat romáknak valló embertársainkkal közösen harcoljunk a kiszámítható jövőért, az igazságért" - fogalmazott.

Lakatos Béla, Ács - korábban Fidesz-KDNP-s jelöltként megválasztott, azóta a Fideszből kilépett - polgármestere arról beszélt, hogy minden vidéki ellenzéki településvezető helyzete nehéz, ami sajnálatos. Néha meg kell alázkodniuk, hogy fejleszteni tudjanak - fejtette ki.

Tarnay Kristóf, a Szegedi Civil Háló nevű szervezet alapítója arról beszélt, hogy bár a kormánymédia minden tüntetéskor "mögéjük látja" Soros Györgyöt, Simicska Lajost, "Orbán Viktor volt támogatóit", ők senkinek sem a bérencei.

A szervezők azt közölték, hogy a demonstráción tízezer ember vesz részt.

A tömegben látni lehetett a Demokratikus Koalíció, a Momentum és az Európai Baloldal jelképeit, valamint magyar és európai uniós zászlókat. A résztvevők olyan transzparenseket vittek magukkal, mint "Nemzeti inzultáció", "Európai demokráciát!", "És az átverés folytatódik...".

A demonstráció tervezett utolsó felszólalása előtt jégeső csapott le; aki tudott, a környező árkádok alá húzódott. A metrómegálló bejáratánál nagy tömeg alakult ki. Az utolsó felszólaló nem tudta elmondani beszédét, a tüntetés hivatalos része véget ért.

A rövid esőt követően az emberek közül sokan visszatértek a Kossuth Lajos térre és a Parlament főlépcsőjénél, a rendőrsorfal előtt gyülekeznek, kormányellenes jelszavakat skandálva.

(FOTÓ)
(MTI)

Galériánk

3.0 Mi vagyunk a többség - Tüntetés a demokráciáért - Demonstráció Budapesten 3.0 Mi vagyunk a többség - Tüntetés a demokráciáért - Demonstráció Budapesten 3.0 Mi vagyunk a többség - Tüntetés a demokráciáért - Demonstráció Budapesten 3.0 Mi vagyunk a többség - Tüntetés a demokráciáért - Demonstráció Budapesten
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!