Választás 2022 - Huszonnégy képviselő vette át megbízólevelét

Választás 2022, 2022.04.25

Átvették megbízóleveleiket hétfőn azok a képviselők, akik az április 3-ai országgyűlési választáson országos pártlistáról mandátumot szereztek, de a múlt heti ünnepélyes átadáson nem vettek részt.

Választás 2022 - Huszonnégy képviselő vette át megbízólevelét A Nemzeti Választási Iroda (NVI) és a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) Alkotmány utcai székházában tartott rendezvényen Téglási András, az NVB elnöke kiemelte: április 3-án az újkori magyar demokrácia történetében kilencedik alkalommal zajlott le az országgyűlési képviselők választása, a Nemzeti Választási Bizottság a törvényi határidőn belül, április 14-én megállapította a választás listás eredményét, ami április 16-án jogerőre emelkedett.

Az NVB elnöke gratulált a képviselőknek és munkájukhoz sok sikert kívánt. Nagy Attila, az NVI elnöke ugyancsak jó munkát kívánt a megválasztott képviselőknek.

A megbízóleveleket Téglási András, az NVB és Nagy Attila, az NVI elnöke adta át.

Az országgyűlési választás jogerős végeredménye szerint Fidesz-KDNP pártszövetség 48, a hatpárti (a Demokratikus Koalíció, a Jobbik, az LMP, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd által alkotott) összefogás 38, míg a Mi Hazánk Mozgalom 6 listás mandátumot szerzett. A Magyarországi Németek Országos Önkormányzata részéről Ritter Imre kedvezményes mandátumra lett jogosult, ő - a 11 nemzetiségi szószólóhoz hasonlóan - még múlt héten szerdán átvette az ünnepségen a megbízólevelét.

A Fidesz-KDNP frakciószövetség listáján szereplők közül hétfőn vette át megbízólevelét Nacsa Lőrinc és Halász János.

Az ellenzéki összefogás listájáról hétfőn vette át megbízólevelét Jakab Péter, Gyurcsány Ferenc, Vadai Ágnes, Gy. Németh Erzsébet, Sebián-Petrovszki László, Varga Zoltán, Gréczi Zsolt, Kálmán Olga, Dávid Ferenc, Kordás László, Komáromi Zoltán, Hegedüs Andrea, Szabó Rebeka, Zsiga-Kárpát Dániel, Lukács László György, Brenner Koloman, Sas Zoltán, Varga Ferenc, Bencze János, Balassa Péter és Szabó Hajnalka.

Ugyancsak hétfőn vette át megbízólevelét a Mi Hazánk listavezetője, Toroczkai László is.

Az országos listáról kiadható mandátumok meghatározásánál az országos listákra leadott voksokat és az egyéni választókerületekben nem hasznosuló, úgynevezett töredékszavazatokat vette figyelembe a Nemzeti Választási Bizottság.

(FOTÓ)
(MTI)

Galériánk

Választás 2022 - Huszonnégy képviselő vette át megbízólevelét Választás 2022 - Huszonnégy képviselő vette át megbízólevelét Választás 2022 - Huszonnégy képviselő vette át megbízólevelét
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!