Ismét működik bölcsőde Dombegyházon

Választás 2024, 2024.06.05

Ismét működik bölcsőde a Békés vármegyei Dombegyházon - közölte a térség kormánypárti országgyűlési képviselője a közösségi oldalán.

Erdős Norbert (Fidesz) azt írta, a bölcsődét gazdasági okokra hivatkozva szüntették meg1992-ben, nem sokkal a rendszerváltás után, aztán a következő időszak nehézségei, például az akkori magas munkanélküliség, évtizedekre ellehetetlenítették egy új bölcsőde elindítását.

A ma mintegy 1600 lakosú dél-békési nagyközség önkormányzata 2019-ben 150 millió forint uniós támogatást nyert el bölcsődei szolgáltatás fejlesztésére, ám a megemelkedett építési árak miatt nem tudott elindulni a fejlesztés. Sikerült 25,5 millió forint többletforrást előteremteni, így csaknem 176 millió forintból megépülhetett az akár 16 kisgyermek fogadására is alkalmas, három szakirányú végzettségű dolgozónak munkát biztosító bölcsőde.

A beruházás a múlt év végén már elkészült, de az engedélyezési eljárások miatt csak most kezdhette meg működését az intézmény - írta a politikus.

Erdős Norbert hozzátette, a bölcsődei férőhelyek száma 2010 óta országosan 32-ről 65 ezerre nőtt, és egyre több a bölcsőde is: akkor mindössze 332 intézmény állt rendelkezésre, ma 1141 van. Ezen időszak alatt a bölcsődei dolgozók bére a négyszeresére emelkedett.

Békés vármegyében 2010-ben 34 bölcsőde volt, ma ez a szám 65-re növekedett. A dél-békési körzetben 4 helyett - a dombegyházival együtt - már 12 bölcsőde működik - közölte.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!