Magyar Péter: vasárnap mindenkinek szánnia kell egy órát a hazájára

Választás 2024, 2024.06.08

A rossz és korrupt politikusokat azok az állampolgárok választják meg, akik nem mennek el szavazni. Holnap mindenkinek szánnia kell egy órát a hazájára - mondta Magyar Péter, a Tisza Párt EP-listavezetője a párt szombati kampányzáró nagygyűlésén Budapesten.

Voks 24 - A Tisza párt demonstrációja Budapesten A Hősök terén tartott rendezvényen Magyar Péter rámutatott arra: az elnyomó hatalom ellenszere a tespedtség és az apátia legyőzése. Ez pedig a tett. "Fel kell állni a fotelből, felnézni az égre, nagyot sóhajtani és annyit mondani: most mi jövünk" - hangoztatta. Hozzátette: minden egyes honfitársunk szavazat számít, "tegyük oda magunkat" vasárnap estig. Azt mondta a résztvevőknek, hogy verjenek vissza minden befolyásolási kísérletet, ne fogadjanak el pecsét nélküli és előre kitöltött szavazólapot és szavazzon mindenki meggyőződése szerint. A szavazófülke magányában mindenki egyedül lesz, "ne féljetek!" - szólította fel híveit. Figyelmeztette őket, hogy az ország visszaszerzése nem rövidtávfutás lesz, hanem "egy maratonba oltott gátfutás", de higgyetek abban, hogy közösen megcsináljuk - mondta a politikus.

Hangsúlyozta, hogy a Tisza Párt a béke pártja, vagyis aki a Tisza Pártra szavaz, az a békére szavaz. Úgy vélte: Magyarországon nincs olyan józan ember aki háborút akar, ellentétben a Fidesszel, amely afrikai háborús övezetbe küldene magyar katonákat. Ugyanakkor a Tisza Pártnak az a célja, hogy felszámolja az "Orbán Viktor, Tiborcz István, Mészáros Lőrinc részvénytársaságot" és az emberekkel közösen visszavegye Magyarországot.

Mint elmondta: azért gyűltek össze a Hősök terén, hogy fejet hajtsanak az ősök emléke előtt és ígéretet tegyenek nekik, hogy újjáépítik Magyarországot. Egyben a tér a korinthoszi oszloppal és a tetején a Szent Koronát tartó angyallal a jelképe annak, hogy itt a helyünk, Európa szívében. Felszólította híveit, hogy a hét vezér szobra előtt kössenek szövetséget, hogy hazánkat egy békésebb, boldogabb jövőbe vezetik és megakadályozzák, hogy gyermekeink háborús rettegésben éljenek.

Közlése szerint az a céljuk, hogy felszámolják a kiváltságosok hatalmát, visszaállítsák az oktatás becsületét, újjáépítsék az egészségügyet és megszüntessék a félelemkeltő propagandát. Magyarország nem az ék, hanem a kapocs lesz nyugat és kelet között - fűzte hozzá.

Magyar Péter felidézte, hogy az elmúlt időszakban 191 településen járt. Ez a rövid idő megmutatta, hogy a sorsot, amit "az elnyomó, rabló hatalom" ráerőltetett az országra, megváltoztathatjuk. "Nem fogunk lehajtott fejjel tűrni, nincs hova hátrálnunk (...) kezdetben egy szikra voltam, ma pedig szerte a Kárpát-medencében és a nagyvilágban árad a Tisza" - fogalmazott.

Szerinte Orbán Viktor a fizikai biztonság elveszítésének rémképével rettegésben tartja a saját népét, ami arra is jó, hogy az emberek ne lássák meg, hogy kifosztják őket. Azokkal működik együtt, akik 40 éven át gyarmati sorban tartottak minket és megint kivezetne minket Európából. Ebben a helyzetben az a cél, hogy megszüntessék a Fidesz egyeduralmát, visszavezessék Magyarországot az európai útra és egy igazságosabb kormányzati rendszert teremtsenek. A Tisza Párt hatalomra kerülése esetén bevezetné az eurót, csatlakozna az Európai Ügyészséghez, hazahozná az uniós ezermilliárdokat, minimálnyugdíjat vezetne be, bérlakásépítési programot indítana és leállítaná az ázsiai vendégmunkások betelepítését. Agrárreformot hajtana végre és olyan országot építene, ahol az emberek mondják meg, hogy ki legyen a köztársasági elnök - sorolta a szónok.

Ha szeretné az embereket a jelenlegi hatalom, akkor nem tenné az országot gyarmattá és összeszerelő üzemmé, "akkor nem lennénk játéka a keleti szélnek" - mondta.

"A szemfényvesztés ideje lejárt, elég volt, eddig és ne tovább!" (...) Ha nem akarjátok, hogy Magyarország legyen Európa legkorruptabb országa, szavazzatok a Tisza Pártra! - szólított fel.

Hozzátette: vagyonosodási vizsgálatot indítanának minden politikussal szemben annak érdekében, hogy visszaszerezzék az elsikkasztott közvagyont. Lépésről lépésre, tégláról téglára visszavesszük a hazánkat és építünk egy demokratikus, élhető Magyarországot - hangsúlyozta Magyar Péter.

Bujdosó Andrea Anna, a Tisza Párt európai parlamenti (EP-) képviselőjelöltje a nagygyűlésen változást sürgetett, mert szerinte Magyarországon ma nőnek lenni hátrányt jelent, mert őket nagyobb arányban érinti a szegénység, döntési lehetőségeik korlátozottak, a politikai döntésekből pedig teljesen kiszorultak. A Tisza Párt igazságos, értékalapú társadalomban hisz, ahol mindenkit ugyanolyan megbecsülés övez és ahol mindenki értékesnek érezheti magát - fogalmazott a jelölt.

Tarr Zoltán, aki szintén a párt jelöltjeként indul az EP-választáson, úgy vélekedett, hogy a Tisza Párt országjárása az előző hetekben örömöt és felszabadultságot hozott a feszültséggel, a szomorúsággal szemben, hiszen a "tiszások közössége" fontosnak tartja a párbeszédet és nem rekeszti ki azokat, akik mást gondolnak.

A demonstrációt kísérő műsorban mások színpadra állt Nagy Ervin, Jordán Tamás, Bálint András, Thuróczy Szabolcs színművész, Rost Andrea operaénekes és Csézy.

(FOTÓ)
(MTI)

Címkék

Magyar Péter Hősök tere

Galériánk

Voks 24 - A Tisza párt demonstrációja Budapesten Voks 24 - A Tisza párt demonstrációja Budapesten Voks 24 - A Tisza párt demonstrációja Budapesten Voks 24 - A Tisza párt demonstrációja Budapesten Voks 24 - A Tisza párt demonstrációja Budapesten Voks 24 - A Tisza párt demonstrációja Budapesten Voks 24 - A Tisza párt demonstrációja Budapesten Voks 24 - A Tisza párt demonstrációja Budapesten
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!