Orbán Viktor: vasárnap a nemzeti egység nevében csak a békére szabad szavaznunk!

Választás 2024, 2024.06.06

Vasárnap, június 9-én a "nemzeti egység nevében csak a békére szabad szavaznunk" - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Paksot és Kalocsát összekötő Tomori Pál-híd átadásán Kalocsán.

A kormányfő emlékeztetett arra: egy választási kampány kellős közepén vagyunk, komoly munka vár ránk a hátralévő három napban.

Kijelentette: ha nem tartunk össze, "akkor idegen hatalmak játszóterévé válunk, országunk értelmetlenül pusztul, hosszú időre kiírjuk magunkat a történelemből, mert a sorsunk irányítását kiveszik a kezünkből". Ez a figyelmeztetés ma, amikor Európa a háborús készülődés állapotában van, újra időszerű - tette hozzá.

Meg kell őriznünk az egyéget, úgy, hogy újra és újra kinyilvánítjuk. Ezért vasárnap, június 9-én a "nemzeti egység nevében csak a békére szabad szavaznunk" - jelentette ki a miniszterelnök.

A miniszterelnök kiemelte: a Tomori Pál néhai kalocsai érsek és magyar hadvezér nevét viselő új Duna-híd nem csupán a folyó két partját összekötő közlekedési műtárgy, hanem egy mementó, egy óriási acélból és betonból készült felkiáltójel. "Arra emlékeztet bennünket, magyarokat, hogy mekkora veszedelmet jelent a széthúzás", különösen háború idején - mondta Orbán Viktor.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!