Voks 24 - Dobrev Klára: a választás tétje, hogy közelebb kerülünk-e Orbán rendszerének megbuktatásához

Választás 2024, 2024.06.05

A választás tétje az, hogy közelebb kerülünk-e Orbán rendszerének megbuktatásához, vagy eltávolodunk ettől a céltól - jelentette ki a Demokratikus Koalíció (DK) EP-listavezetője szerdán, Veszprémben tartott lakossági fórumon.

Voks 24 - A DK-MSZP-Párbeszéd veszprémi kampányrendezvénye Dobrev Klára úgy fogalmazott, nem akarják tovább Orbán Viktor miniszterelnök rendszerét.

Szavai szerint a veszprémiek a "Fidesz által bábként mozgatott Porga Gyula" polgármesterjelölt és Hartmann Ferenc ellenzéki polgármesterjelölt között választhatnak, akit egy dolog érdekel, hogy jobban éljenek a veszprémiek.

Kiemelte: azt tapasztalja, hogy míg a fideszes polgármesterek stadionokat építenek, a baloldali városvezetők arra büszkék például, hogy hány embernek segítettek a koronavírus-járvány alatt, hány bérlakást újítottak fel és hány orvosi rendelőt tudtak létrehozni.

Dobrev Klára szerint Orbán Viktor nem beszél arról, miként lesz az embereknek tisztességes bérük és nyugdíjuk.

A választás napja üzenet lehet, hogy ez így nem mehet tovább. A szociáldemokrata és zöld közösség a jövő, a remény, az alternatíva - hangoztatta.

Csak úgy lehet Orbán Viktor rendszerét megbuktatni, ha a demokratikus ellenzék együttműködik - jelentette ki, hozzátéve: szövetséget ajánl minden politikai erőnek, aki ebben partner.

Hartmann Ferenc, Veszprém ellenzéki polgármesterjelöltje arról beszélt, hogy esélyegyenlőséget akarnak teremteni a többi között az oktatásban, a lakhatásban. A "komfortérzet javítását" ígérte, bérlakások létesítését, azt, hogy bővítik a szociális ellátórendszert.

Megfogalmazása szerint Veszprémben a választók vagy a "be nem tartott ígéreteket halmozó Fideszt támogathatják", vagy a "magukat függetlennek feltüntetni kívánó álcivileket", vagy pedig a "tisztességet, tapasztalatot hitelesen képviselő Híd a Városért Egyesületet".

Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke úgy vélekedett: Hartmann Ferenc polgármesterjelölt "látja, hallja a veszprémieket, közösségként tekint a saját városában élőkre".

Szavai szerint a "fideszes helytartók a hatalmasokat szolgálják ki".

Úgy fogalmazott, "nem szabad erősíteni a jobboldalt, hiszen a baloldal érti csak a hétköznapi emberek problémáját". Vissza kell adni a politika és a demokrácia becsületét - tette hozzá Kunhalmi Ágnes.

Barabás Richárd, a Párbeszéd-Zöldek társelnöke arról beszélt, hogy a klímaváltozás következtében rengeteg klímamenekülttel kell majd számolni, ám a klímaváltozás káros hatásai mérsékelhetők, még lehet cselekedni, az Európai Unió pedig készen áll arra, hogy orvosolja a problémákat. A legfontosabb feladatoknak a társasházak szigetelését, a bérek és nyugdíjak rendezését nevezte.

(FOTÓ)
(MTI)

Galériánk

Voks 24 - A DK-MSZP-Párbeszéd veszprémi kampányrendezvénye Voks 24 - A DK-MSZP-Párbeszéd veszprémi kampányrendezvénye
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!