Voks 24 - Dobrev Klára: arra számítunk, hogy még több szavazónk lesz

Választás 2024, 2024.06.09

Arra számítunk, hogy még több szavazónk lesz és még erősebb politikai közösséget fogunk tudni mutatni - mondta vasárnap Budapesten újságíróknak a DK-MSZP-Párbeszéd EP-listavezetője.

Voks 24 - Dobrev Klára leadta szavazatát Dobrev Klára azt követően nyilatkozott, hogy férjével, Gyurcsány Ferenccel, a Demokratikus Koalíció elnökével együtt leadták a szavazatukat.

A várható EP-mandátumaikra vonatkozó kérdésre a politikus azt felelte, hogy az annak megállapítására szolgáló úgynevezett d'Hondt-mátrix bonyolult, és a mandátumszámuk nemcsak a saját szereplésükön múlik majd, hanem a többi pártén is. Újfent hangsúlyozta, azt várják, hogy nagyon-nagyon sok szavazójuk lesz "és egyre több". Egyúttal azt is leszögezte, hogy egyetlen erős, baloldali, szociáldemokrata szövetség van, mégpedig a DK-MSZP-Párbeszéd szövetsége.

Dobrev Klára kijelentette, a kampányban választ adtak arra a kérdésre, hogy "aki igazán ellenzéki", annak egyszerű a választás. A Fideszre nem lehet szavazni és különösen a fővárosban, de szerte az országban sem lehet olyan pártra szavazni, mint a Tisza, ami nem határolódik el egyértelműen a "Fidesz jelöltjétől" Budapesten, és nem Karácsony Gergelyt támogatja - tette hozzá.

A budapestiek megértették, hogy egy ellenzéki szövetség van, ami Karácsony Gergely főpolgármester-jelöltsége és listája mögött áll - felelte arra a kérdésre, hogy szerinte ki nyeri a főpolgármester-választást. Aki nem akarja, hogy Budapestet visszavegye és országosan megerősödjön a Fidesz, az a fővárosban Karácsony Gergelyre, országosan pedig a DK-MSZP-Párbeszéd közös listájára szavaz - érvelt.

Az EP-listavezető azt is elmondta, június 10-től gőzerővel dolgoznak majd azon, hogy az "Orbán-rendszer minél hamarabb megbukjon".
(MTI)

Galériánk

Voks 24 - Dobrev Klára leadta szavazatát Voks 24 - Dobrev Klára leadta szavazatát
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!