Voks 24 - Karácsony Gergely: úgy tűnik, hogy Budapest köztársaság marad és nem lesz részvénytársaság

Választás 2024, 2024.06.10

Úgy tűnik, hogy Budapest köztársaság marad és nem lesz részvénytársaság - jelentette ki Karácsony Gergely főpolgármester hétfő hajnalban Budapesten, a Városháza parkban tartott eredményváróján.

Voks 24 - Karácsony Gergely eredményváró rendezvénye "Még mindig van néhány százaléknyi bizonytalanság, de azért úgy tűnik, hogy - még, ha szoros is az eredmény - Budapest köztársaság marad és nem lesz részvénytársaság" - fogalmazott Karácsony Gergely, aki a Párbeszéd-Zöldek-DK-MSZP jelöljeként indult a főpolgármester-választáson.

A politikus köszönetet mondott a választáson résztvevő budapestieknek és azoknak, akik támogatták abban, hogy megvívja azt a küzdelmet, amit nem magáért, hanem a városáért vív.

Karácsony Gergely közölte: tudja, még lesz "egy kis huzavona", mire pontot tehetünk a folyamat végére, de hisz abban, hogy Budapest megmarad sokszínű, szabad és szolidáros városnak.

Szólt arról is: az elmúlt időszakban a hatalom mindent megtett azért, hogy a budapestieket megfossza attól, hogy ez a város újra az ő otthonuk legyen.

"Módosították a jogszabályokat az utolsó percben, eljátszották azt, hogy két vasat is tartanak a tűzben, pedig pontosan lehetett tudni, hogy a végén aztán egy jelölt marad csak" - fogalmazott Karácsony Gergely.

Kijelentette: az európai parlamenti és az önkormányzati választások eredményei azt mutatják, hogy a budapestiek és a magyar polgárok "nem akarnak már Orbánisztánban élni" és mutatja azt is: új korszak kezdődik a kormánnyal kritikus oldalon is.

Ez azt jelenti, hogy az elkövetkező napokban még több együttműködésre, összefogásra kell találnunk azért, hogy Budapestet meg tudjuk őrizni szabadnak.

(FOTÓ)
(MTI)

Galériánk

Voks 24 - Karácsony Gergely eredményváró rendezvénye Voks 24 - Karácsony Gergely eredményváró rendezvénye Voks 24 - Karácsony Gergely eredményváró rendezvénye Voks 24 - Karácsony Gergely eredményváró rendezvénye Voks 24 - Karácsony Gergely eredményváró rendezvénye
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!