Voks 24 - Lemond egy székelyföldi polgármester, hogy mielőbb átadhassa helyét győztes ellenfelének

Választás 2024, 2024.06.13

Bejelentette, hogy lemond mandátuma hátralévő részéről a székelyföldi Illyefalva község RMDSZ-es polgármestere, Fodor Imre, hogy mielőbb átadhassa helyét a vasárnapi helyhatósági választásokon őt legyőző ellenfelének, a független Benkő Árpád Jenőnek.

A Sepsiszentgyörgy melletti község elöljárója csütörtökön Facebook-oldalán jelentette be, hogy nem vár szeptember végéig, amikor lejár a mandátuma, már előtte átengedi a polgármesteri teendőket a győztesnek.

Romániában előrehozott helyhatósági választásokat tartottak vasárnap, az EP-választással egyidőben, így a megválasztott polgármesterek, helyi és megyei önkormányzati képviselők mandátuma ősztől lesz érvényes, miután a hivatalban lévőké lejárt.

"Megértettem az Önök üzenetét. Éppen ezért, itt abbahagyom a munkát" - írta közösségi oldalán Fodor Imre, aki 16 éve vezeti a háromszéki községet.

Közölte: jövő héten iktatja lemondását, és kérte a szövetség tanácsosait, szavazzák meg Benkőt alpolgármesternek, hogy átvehesse az ügyvezető polgármesteri jogköröket.

Benkő Árpád Jenő a Maszol.ro hírportálnak nyilatkozva elmondta, elfogadja az alpolgármesteri kinevezést és az ügyvivő polgármesteri feladatokat.

A román állandó választási hatóság honlapján közzétett részeredmények szerint Illyefalván Fodor Imre 499, míg Benkő Árpád Jenő 730 voksot szerzett. A községnek 2181 lakosa van, nagy többségben magyarok.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!