Voks 24 - Nemzetközi szakértői küldöttség tájékozódott a közmédia működéséről

Választás 2024, 2024.06.05

Az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ), valamint a Demokratikus Intézmények és Emberi Jogok Hivatalának (ODIHR) szakértői küldöttsége tett látogatást a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) székházában, hogy tájékozódjon a közmédia választási kampányidőszak alatti működéséről - tájékoztatta a vállalat Sajtó és Marketing Irodája szerdán az MTI-t.

Az EBESZ és az ODIHR szakértői küldöttsége Csehország és Ausztria után kedden Magyarországra látogatott, hogy megismerje a magyar közmédia hírközlési folyamatait, kiemelten a Közmédia Választási Iroda működését az európai parlamenti, valamint az önkormányzati választások kampányidőszakában - tartalmazza a közlemény.

A közlés szerint az MTVA és a Dunamédia Szolgáltató Nonprofit Zrt. vezetői a közmédia Kunigunda útján lévő gyártóbázisán fogadták a szakértői küldöttséget. A delegáltak részletes tájékoztatást kaptak a Közmédia Választási Iroda jogszabályi rendelkezések és a Közszolgálati Kódex előírásai szerint működő folyamatairól.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!