Voks 24 - Ott is szavazhatnak a vármegyei közgyűlésre és az EP-listákra, ahol sem képviselőt, sem polgármestert nem választanak

Választás 2024, 2024.06.09

Bár a Vas vármegyei Bozsokon jelöltek hiányában sem képviselő-, sem polgármester-választást nem tartanak vasárnap, de a szavazatszámláló bizottság működik és várja a mintegy 300 voksolót a vármegyei közgyűlés tagjainak választására, valamint az Európai Parlament (EP) magyar tagjainak választására.

Bozsokon a képviselőválasztásra egy jelöltet sem vettek nyilvántartásba, a polgármester-választásra nyilvántartásba vett jelölt pedig pénteken esett ki. A településen így a helyi választási bizottság időközi választást fog kiírni, a szavazás eredetileg kitűzött napjától számított 120 napon belülre.

A választók ugyan a képviselőkre és a polgármesterre nem szavazhatnak vasárnap, de voksolhatnak a vármegyei listákra, valamint az EP-választáson is szavazhatnak. Bozsokon az önkormányzati választáson 305-en voksolhatnak, az EP-választáson 297-en, a nemzetiségin pedig két választót várnak a település szavazókörébe.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!