Voks 24- Vitézy Dávid: minden választás a demokrácia ünnepe

Választás 2024, 2024.06.09

"Minden választás a demokrácia ünnepe, ezért minden budapestit arra biztatok, hogy éljen a szavazás lehetőségével, különösen, ha azt gondolja, hogy Budapesten változásra van szükség" - mondta Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt vasárnap Budapesten, miután leadta szavazatát az európai uniós és önkormányzati választásokon a XII. kerületben.

Voks 24 - Vitézy Dávid leadta szavazatát Vitézy Dávid azt mondta: a választás eredményét tekintve bizakodó, de nem szeretne találgatásokba bocsátkozni. Budapesten meg kell haladni azt a fajta csatározást, amely az elmúlt években zajlott és szakmai alapú új városvezetésre és változásra van szükség - jelentette ki.

Az LMP és a Vitézy Dáviddal Budapestért Egyesület főpolgármester-jelölje sikeresnek nevezte az érdemi városfejlesztési vízión alapuló kampányát, amelyben a budapestiek mindennapi életét meghatározó témák kerültek napirendre. Példaként említette a BKK rendészetet, a külső kerületek és a HÉV-ek fejlesztését vagy a kórházi állapotok javítását. Véleménye szerint a fővárosiak érdekeit hatékonyan érvényesítő főpolgármesterre van szükség.

Mint mondta, Szentkirályi Alexandra (Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje) visszalépése a programján és álláspontján semmit nem változtatott, továbbra is úgy gondolja, hogy szakmai logika alapján szeretné vezetni a fővárost és kizárja annak lehetőségét, hogy a Fidesszel vagy a Demokratikus Koalícióval szövetséget kössön. Szakmai alapú városvezetésre készül és minden olyan ügyben, amely sérti a budapestiek javát, ki fog állni a kormánnyal szemben és képviselni fogja az érdekeiket: legyen szó akár maxi-Dubaj projektről vagy a kínai magasvasútról.

"Sem Orbán Viktor, sem Gyurcsány Ferenc és az általa képviselt politikai oldal érdekeit nem fogom előtérbe helyezni, a budapestiekért szeretnék dolgozni" - hangoztatta a politikus.

(FOTÓ)
(MTI)

Galériánk

Voks 24 - Vitézy Dávid leadta szavazatát Voks 24 - Vitézy Dávid leadta szavazatát Voks 24 - Vitézy Dávid leadta szavazatát
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!