Voks 24 - Vona Gábor: a Második Reformkor Párt az új ellenzék józan hangja

Választás 2024, 2024.06.10

Az elmúlt időszakban a Második Reformkor Párt (2RK) közössége bebizonyította, hogy a párt az új ellenzék józan hangja - jelentette ki Vona Gábor pártelnök vasárnap éjszaka Budapesten újságíróknak azt értékelve, hogy nem egészen 0,7 százalékos eredményt értek el az európai parlamenti (EP-) választáson.

Voks 24 - A Második Reformkor Párt eredményvárója Kiemelte: egyfelől csalódást okozott számukra az eredmény, mivel szerettek volna mandátumot szerezni az Európai Parlamentben, ugyanakkor kiemelkedő jelentőségű az, hogy a szerény médiajelenlét és a szűkös anyagi lehetőségek ellenére a párt "tiszta, kulturált és programalapú" kampányon van túl.

A 2RK az a politikai közösség, amely a kampány során végig elkerülte "a bulvárt és a személyeskedést", ehelyett programjuk bemutatására és Magyarország jövőjére koncentráltak - hangsúlyozta a pártelnök.

Az eredménytől függetlenül a következő két évben a Második Reformkor Párt be fogja bizonyítani, hogy ennek a politikai közösségnek van helye 2026-ban a magyar Országgyűlésben. Ez az a párt ugyanis, amely legmélyebben szeretné azt, hogy "hazánk ne a második középkor, hanem a második reformkor felé vegye az irányt" - mondta Vona Gábor.

Leszögezte: a 2RK EP-választási eredményétől függetlenül nem mond le pártelnöki tisztségéről. "A Második Reformkor politikai közösségének a története nem véget ért, hanem most kezdődik" - hangsúlyozta Vona Gábor, aki gratulált az Európai Parlamentben, valamint az önkormányzatokban mandátumokat szerző magyar politikusoknak.

(FOTÓ)
(MTI)

Galériánk

Voks 24 - A Második Reformkor Párt eredményvárója Voks 24 - A Második Reformkor Párt eredményvárója Voks 24 - A Második Reformkor Párt eredményvárója
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!