Voks24 - Márki-Zay Péter: küldjünk egy üzenetet a háború párti Fidesznek!

Választás 2024, 2024.06.09

Küldjünk egy üzenetet a háború párti Fidesznek, és zavarjuk el őket, amennyire csak lehet - jelentette ki Márki-Zay Péter Hódmezővásárhelyen vasárnap.

A Mindenki Magyarországa Néppárt (MMN) azt szeretné, ha az emberek rájönnének, hogy a Fidesz nem migránsellenes és nem védi még őket a pedofiloktól, de még csak nem is háborúellenes, hanem az egyetlen bizonyítottan háborúpárti párt Magyarországon - mondta a pártelnök azt követően, hogy családtagjai társaságában leadta szavazatát a Szent István Általános Iskolában.

Az Európai Parlamenti (EP) választásokról szólva a pártja listáját vezető politikus a Tisza Pártra utalva úgy fogalmazott, bár hihetetlen gyorsasággal egy új politikai erő emelkedett fel, és "nagyon sok szavazó odagravitál, de nincs elveszett szavazat". Ezért mindenkit arra biztatott, nyugodtan szavazzanak az MMN-re, hogy képviselőt küldhessenek az EP-be, és segítsék a változást akaró erőket.

Márki-Zay Péter közölte, bízik benne, hogy az MMN eléri az 5 százalékos küszöböt. Mint mondta, ennek ellenére azt is büszkén tudomásul veszi, ha a többi párthoz képest viszonylag jó eredménnyel végeznek. A felmérések szerint a fél évvel ezelőtt alapított MMN a 2022-ben összefogó hat ellenzéki párt közül négynél már népszerűbb.

A politikus szeretné, ha 2026-ra sikerülne megtalálni azt az utat, amelyen haladva az országos politikában is lehet változás.

Márki-Zay Péter hazugságnak nevezte azt a feltételezést, hogy ha a Fidesz eggyel több szavazatot kapna vagy eggyel több EP-mandátumot szerezne, mint az ellenzék, akkor kitörne a béke, és az agresszor Oroszország kivonulna Ukrajnából. Reméli ugyanakkor, hogy a kevesebb Fidesz szavazat elhozhatja a békét, hiszen így az EU-ban kevésbé tudják akadályozni a béketörekvéseket és szolgálni az orosz érdekeket - mondta.

(FOTÓ)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!