17 millió dollár értékű Pagani Zonda HP Barchetta tört össze egy találkozón

Autók, 2022.09.06

Egy életre emlékezetes marad a horvátországi szupersportautó találkozó annak a férfinak, akinek egy 17 millió dolláros Pagani Zondája tört össze egy kisebb balesetben.

Pagani Zonda HP Barchetta törött A Pagani Zonda eleve egy kis darabszámban, kézzel készített szupersportautó, azonban a HP Barchettából mindössze hármat gyártottak, amelyből most az egyik összetört, igaz szerencsére nem végzetesen.  

A Pagani Zonda HP Barchetta tulajdonosa a Supercar Owners Circle által szervezett zágrábi találkozón vett részt több tucat ritkasággal egyetemben. A találkozóra olyan egyedi szupersportautók érkeztek többek között, mint a Bugatti Chiron, egy limitált Bugatti La Voiture Noire, egy Zenvo TSR-S, egy Apollo IE, valamint két Rimac Nevera, de a felsorolás itt egyáltalán nem ért véget.  

A videón jól látszik, hogy a Pagani egy Apollo Project Evo mögött halad, majd egy balra ívelő kanyarban a hátulja szitálni kezd, majd a szemből érkező Ford Fiestának ütközik. Egy biztos, hogy a bivalyerős Pagani Zonda HP Barchettát rendkívül nehéz kordában tartani, hiszen hátsókerékmeghajtású és minden kisebb gázadásra élénken reagál.  

Noha a Pagani nem haladt túl gyorsan, ahhoz éppen elég volt, hogy a baleset következtében kitörjön a bal hátsó kereke, valamint a karosszériában is jelentős kár keletkezett. A balesetet követően a Ford Fiesta bal eleje szintén nem festett túl fényesen.  

A karambolban szerencsére személyi sérülés nem történt, az anyagi kár viszont jelentős. Tekintettel arra, hogy a Pagani Zonda HP Barchetta ultra ritka, valószínűleg vissza küldik a gyárba egy kisebb korrekcióra, ugyanakkor a biztosítás díja is bizonyosan megugrik, bár az eddigi sem lehetett éppen olcsó mulatság. Egy biztos, nem szívesen fizetném a jelenlegi értéken közel 7 milliárd forint értékű szupersportautó javítási költségét sem.

(Webrádió)

Címkék

Pagani Zonda HP Barchetta Croatia
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!