Ablakfóliázás autón: ezért éri meg beruházni rá!

Autók, 2022.12.23

Az autóüveg fóliákra sokan csupán esztétikai tuningként tekintenek – a valóságban azonban ennél sokkal, de sokkal többet nyújtanak tulajdonosának.

Autóablakfólia Íme a 4 legnagyobb előnye annak, ha lefóliáztatjuk gépjárművünk ablakait!

Kiváló hővédelem

Borzasztó kényelmetlen tud lenni, amikor egy hosszabb parkolás után az extrém módon felmelegedett utastérbe kell visszaszállni az autóba. Ha viszont minőségi autóablak fólia van az ablakokon, nem kell elbújnunk a perzselő napsugarak elől – egyes LLumar autófóliák például akár 6 Celsius fokkal is csökkenthetik az autó belső felületeinek hőmérsékletét! A használatukkal sokkal kellemesebbé tehetők a hosszabb utazások is, és a gyerekek sem lesznek nyűgösek a nagy melegtől a hátsó ülésen. Nem is beszélve arról, hogy így kevesebbet kell majd használnunk a légkondicionálót, ami lecsökkent üzemanyag fogyasztást eredményez.

Védi az utasokat a vakító fénytől

A színezett autófóliákkal mindemellett hatékonyan csökkenthetjük a vakító fényt is az autóban, ami sokszor legalább annyira zavaró tud lenni, mint a rekkenő hőség. Nincs többé hunyorgás az utastérben, miközben mi kristálytisztán kiláthatunk a járműből – egy sötétített autófóliával ráadásul egyszerre letudhatjuk a belátásvédelmet is. Arra azonban ügyeljünk, hogy nem mindegy melyik ablakra milyen fényáteresztésű autóüveg fóliát telepítünk! A B oszloptól előre lévő vezetőtéri oldalablakokra és az első szélvédőre ugyanis csak minimum 70%-os fényáteresztéssel rendelkező fóliát helyezhetünk fel, hogy a sofőr tisztán láthasson kifelé.  

Véd az UV sugarak káros hatásaitól

A kisgyerekes családok számára a legfontosabb az autó megfelelő UV védelme, mivel a hat hónapnál fiatalabbaknak sokkal érzékenyebb a szemük és a bőrük. Csak kevesen tudják, hogy az autó ablaküvegjei csak az UV-B sugarakat szűrik meg, a bőrrákért felelős UV-A sugárzást viszont nem. Az autóüveg fóliákkal hatékonyan megvédhetjük a családtagok egészégét vezetés közben – a prémium minőségű termékek legalább 99%-os ultraibolya védelemmel bírnak.

Törésbiztonság

Közúti balesetek mindennap történnek, amelyek során károsodhatnak az üvegfelületek is. A szétrepülő szilánkok súlyos vágásokat okozhatnak az bent tartózkodóknak, a kitört ablakok miatt pedig nagyobb esély van arra, hogy az utasok kiessenek a járműből. Ha viszont megfelelő autóüveg fóliával van felvértezve autónk, az üvegszilánkok rajta maradnak a terméken és nem engedi azokat szétszóródni a belső térben. Egyben tartja az ablakokat azok betörésekor, így védelmet nyújtanak a berepülő tárgyakkal szemben is.
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!