Az elektromos autózással ismerkedhettek az érdeklődők Algyőn

Autók, 2023.09.23

E-Mobilitási napra és elektromos autó találkozóra várták az érdeklődőket Algyőn szombaton.

Audi RS e-tron GT
A Tesla egyértelműen az elektromos autózás jövőjét jelenti, de már koránt sincs úttörő helyzetben Elon Musk cégóriása, hiszen gyakorlatilag nincs olyan autógyártó, amely ne rendelkezne tisztán elektromos vagy hibrid hajtású modellekkel. Az algyői Levendula Hotel parkjába a Teslák mellett a kilátogatók megismerkedhettek a Porsche Szeged elektromos autó kínálatának egy részével, többek között Volkswageneket és Audikat próbálhattak ki az érdeklődők, de megtekinthető volt a BMW i3-as modellje, valamint egy villámgyors KIA EV6 is.

A legszebb elektromos talán az Audi RS e-tron GT volt a felhozatalból, amely a gyári adatok szerint mindössze 3,3 másodperc alatt gyorsul álló helyzetből százas tempóra. A sportautó elvileg 500 km körüli hatótávra képes, igaz ezt bizonyosan nem tudja autópálya körülmények között.  

A Tesla Magyarország is részt vett az eseményen, aki szeretett volna, természetesen részt vehetett egy tesztvezetésen is és megtapasztalhatta az elektromos autózás erejét. A Model 3 mellett az Model S-el, valamint Model X-el is megismerkedhettek a résztvevők. A 6 személyes Model X még taxinak is kiváló választás lehet, igaz hosszú idő alatt hozza vissza az árát.  

Azt is megtudtuk, hogy a legolcsóbban 17,8 millió forintért juthatunk hozzá egy Tesla Model 3-hoz, amely "csak" hátsókerék meghajtású. Míg a legolcsóbb Vw id 3-ért nagyjából 14 millió forintot kell leszurkolnunk. Az e-Mobilitási napon kerekasztal-beszélgetésre is sor került, méghozzá szakértők jelenlétével, amelyen a 386 ezer követővel rendelkező Magyarósi Csaba videóblogger is részt vett.  

(Webrádió)

Címkék

e-Mobilitás nap és elektromos autó találkozó Tesla Porsche Szeged
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!