Az igazi sleeper: Toyota Cresta 600 lóerővel

Autók, 2017.06.17

Vannak autók amelyek külsőre talán nem mutatnak nagyot, de a versenypályán alaposan meglephetik az ellenfelet. A cikkünk alapjául szolgáló Toyota Cresta is ilyen, amellyel jobb vigyázni, ha gyorsulási versenyre kerül a sor.

Toyota Cresta 600 lóerő
A gyorsulási versenyek abszolút sztárjai az úgynevezett sleeper-ek, amelyek kívülről keveset mutatnak, de a végén hatalmas meglepetést okozhatnak. Ilyen a mostani cikkünk alapjául szolgáló Toyota Cresta is, amelyet alaposan felturbóztak a jó negyedmérföldes időeredmény érdekében.  

Fogtak egy 4 literes turbó motort, amelyet egy Ford XR6 Turbóból emeltek ki, majd beillesztették a második generációs Crestába. Természetesen a gyári teljesítmény nem volt elegendő így nagyobb turbó és többek között új szeleprugók kerültek a motorba, amelynek teljesítménye így kereken 600 lóerőre emelkedett. Ezzel a lóerőkúrával mintegy hatszorosára nőtt a nyolcvanas évek közepén gyártott Toyota ménese.  

Természetesen a futómű sem maradhatott gyári állapotában, az autó kapott még egy minimális optikai tuningot, valamint egy bukókeretet a nagyobb biztonság érdekében, meg egy új váltót és digitális kilométerórát is.

Nos a beavatkozás elég jól sikerült, hiszen a Cresta 10 másodperc alatti sprintet produkált 223,17 km/h-ás célvonali sebességgel negyed mérföldön.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!