BAC Mono: Utcai versenyautó kompromisszumok nélkül

Autók, 2014.05.31

Elképesztő utcai versenyautót épített az angol Briggs Automotive Company. A pehelykönnyű jövevény a BAC Mono névre hallgat.

A Briggs Automotive Company neve talán nem sok embernek csenghet ismerősen, azonban a kis angol "manufaktúra" terméke, a BAC Mono mindenképpen megér egy "misét".
A BAC Mono egy megalkuvást nem tűrő, olyan vérbeli versenyautó, amelyet a versenypálya mellett utcán is használhat tulajdonosa. Az utcai versenygép lóerő/súly hányadosa elképesztő, közel a Bugatti Veyronéval megegyező, amely mint tudjuk a világ egyik leggyorsabb luxus sportautója. A BAC Mono tulajdonképpen egy Formula 3-as versenyautónak felel meg, azzal az el nem hanyagolható kis különbséggel, hogy ez közúti forgalomban is használható.

A pehelykönnyű versenyautó szívét egy 2,3 literes és 280 lóerős motor szolgáltatja, amely a Cosworth műhelyéből származik. A sportszív 2,8 másodperc alatt űzi a csöppséget álló helyzetből 100 km/h-ás tempóra, az őrült száguldás pedig egészen 274 km/h-ig tarthat. Az XCAR magazinnak vezetni is szerencséje volt a kis méregzsákot, amelyről teljesen érthető módon elismerőleg nyilatkoztak.

#t=167
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!