BMW fanatikusoknak kötelező: M3 hangorkán

Autók, 2016.01.03

A BMW M sorozat vitathatatlanul a sportautó rajongók egyik nagy kedvence, azon belül is az ezidáig legkisebb M3-nak van az egyik legjelentősebb rajongótábora.

A BMW M sorozat vitathatatlanul a sportautó rajongók egyik nagy kedvence, azon belül is az ezidáig legkisebb M3-nak van az egyik legjelentősebb rajongótábora. Az első és mai napig is legendás E30 M3 kezdte a sort mintegy 30 éve, jelenleg pedig az F80-as kódjelű a legújabb, igaz ez már csak négyajtós változatban érhető el. Ha szigorúan vesszük, akkor a jelenlegi M4 sokkal inkább a korábbiak folytatásának tekinthető, már ami a kupé formát illeti. A gyáriak tudatosan választották ketté a két autót és a formát.


A mellékelt videó valamennyi M3-as BMW hangját bemutatja, amely azt gondolom, hogy fanatikusoknak kötelező darab. Az E30 után jött az E36, majd E46, valamint később a Chris Bangle érából az E92-es, amely a formatervet is tekintve szakított a korábbi hagyományokkal és a soros hathengeres erőforrás helyett egy 4 literes V8-as került a motorháztető alá. A legújabb M3/M4 viszont ismét hozza a szokásos soros hathengeres motort, igaz már két turbóval is megspékelve. A jelenlegi típus már 431 lóerőnél jár és 4,1 másodperces százas sprintet produkál. Hallgassa meg Ön is a hangorkánt, mindenképpen érdemes!

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!