Brutális lesz a Bugatti Chiron

Autók, 2017.02.19

A Veyronról eddig is csak szuperlatívuszokban beszélt mindenki, azonban az utód még magasabbra helyezte a lécet.

Bugatti Chiron A Vw konszern alighogy elkezdte gyártani az 1500 lóerős Chiront és felkészült a megrendelések kiszállítására, azonban egyelőre még nincs hivatalos teszt a szupersportautóról. Egyes hírek szerint a Veyron utódja 464! km/h-ás végsebességre lesz majd képes, a trónfosztásra pedig vélhetőleg 2018-ig várni kell.  A w16-os, 8 literes négyturbós motorral hajtott Chiront, ekkor viszik tesztpályára, ahol a Veyron korábbi rekordját döntheti majd meg.

Az Evo Magazine-nál ténykedő Dan Prosser azonban bejegyzést tett közzé, amelyben azt írja, hogy a Bugatti zászlóshajója 1 perc alatt fogja teljesíteni a 0-400-0 km/h-ás tesztet, azaz álló helyzetből felgyorsul 400-ra, majd vészfékez nullára. Prosser ezt egy beszélgetésre alapozza, amelyet a Bentley és Bugatti főnök Wolfgang Durheimer-el folytatott.  

Ehhez hasonló adatot csak a Koenigsegg One:1-el produkáltak, igaz csak 0-ról 300-ra és vissza. A svéd erőgép ezt 17,95 másodperc alatt teljesítette, amely igazán impozáns eredmény. 300-ról nullára 6 másodperc alatt fékezett a Koenigsegg csodája.
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!