Elektromos a benzines ellen: Porsche Taycan Turbo S vs Lamborghini Aventador SV

Autók, 2020.12.08

Vajon a teljes egészében elektromos Porsche vagy a benzines Lamborghini a gyorsabb?

Porsche-Tycan-Turbo-S-vs-Lamborghini-Aventador-SV Azok számára, akik szeretik a villámgyors szupersportautókat biztosan nem kell bemutatnunk cikkünk mostani szereplőit, hiszen mind a Lamborghini Aventador SV, mind a Porsche Taycan Turbo S ismert az autószerető közönség számára.

A "környezetbarát" Porsche iker elektromos motorja elképesztő, 750 lóerős teljesítményre képes, amelyhez elementáris erejű, 1050 Nm nyomaték társul. Az akkumulátorok a padlóban vannak elhelyezve, így megoldva az optimális súlyelosztás problémáját. A Porsche egyébként akár 309 km-es táv megtételére is képes 93,4 kWh összteljesítményű akkujaival.  

Az Aventador SV-t a jó öreg hagyományos benzinmotor hajtja, amely egy szívó 6,5 literes V12-es egység. Az erőforrás 740 lóerőt teljesít 690 Nm nyomaték mellett. Papíron mindkét autó 2,8 másodperces százas sprinttel bír, de érdemes megjegyeznünk azt a talán el nem hanyagolható tényt, hogy a Porsche jóval nehezebb olasz riválisánál. Mindkét autó rendelkezik összkerékhajtással, így rendkívül érdekes és izgalmas csata volt várható, amely alább meg is tekinthető a videón, amelyet a Lovecars készített. Kérem tegyék meg tétjeiket.

(Webrádió)

Címkék

Porsche Taycan Turbo S Lamborghini Aventador SV Drag Race
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!