Elképesztően ritka Jaguár XJR-15 keresi új gazdáját

Autók, 2017.02.05

Nagyon ritka autócsodát szeretne eladni tulajdonosa Nagy-Britanniában, amely nem más, mint a méltán híres XJ220 elődje, a Jaguar XJR-15-ös.

Jaguar XJR-15 Ez az utcán is használatos sportautó volt az egyik, ahol először alkalmazták a szilárd de ugyanakkor ultrakönnyű szénszálas műanyag karosszériát. Az autó tulajdonképpen a Jaguar Le Mans győztes XJR-9-es versenyautó utcai változatának készült. A Wikipedia szerint mindössze 53-at gyártottak belőle, amelyből most egy eladó a szigetországban.

A '91-ben gyártott autó a 21-es számot kapta, amelynek 6 literes V12-es szívómotorja 450 lóerőt teljesít. Az autót a Cosworth alumínium dugókkal, kovácsolt vas főtengellyel és hajtókarokkal látta el, valamint elektronikusan szabályozott szekvenciális befecskendezőkkel.  

Ennek köszönhetően a Jaguar mintegy 4 másodperc alatt gyorsul álló helyzetből százas tempóra, míg a végsebessége 320 km/h-ban korlátozódik. A remek adatok részben az autó "karcsúsított" karosszériájának köszönhető, amely mindössze 1. 050 kg-ot nyom a mérlegelésen.  

Ezért a tömör gyönyörért 400. 000 fontot, azaz átszámítva mintegy 144 millió jó magyar forintot szeretne kapni jelenlegi tulajdonosa.
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!