Ferrari eredetű erőforrással ijesztgeti vetélytársait az Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio

Autók, 2016.05.16

Mutatós négyajtóssal készül újra elhódítani a vásárlók szívét az Alfa Romeo, amelynek a legerősebb változata kereken 510 lóerős lesz, az erőforrás pedig a Ferraritól érkezik.

Az Alfa Romeo nincs könnyű helyzetben, azonban egy új, kelendő modell talán megfordíthatja a Fiat csoporthoz tartozó márka lejtmenetbe tartó szekerét. 

Az olaszok új zászlóshajó a Giulia névre hallgató modell lehet, amelynek legerősebb változata bizony okozhat meglepést az utakon, hiszen nem titkoltan, többek között a BMW M3-as ellenfelének szánják. A tulajdonképpen évek óta várt modellt most azonban elvitték egy tesztkörre is, amelyet hol máshol, mint az Alfa baloccoi tesztpályáján vették górcső alá. A mintegy 510 lóerős ménest az Autotrader szakújságírója nyüstölte, amely nem is kis élményt okozott tollforgató "kollégánknak." 


A 2,9 literes, biturbó V6-os szörny jól teszi a dolgát a szándékosan másfél tonnásra fogyasztott négylevelű lóherés kaszniban. Ez azonban el is várható egy olyan erőforrástól, amely tulajdonképpen a Ferraritól származik. 

Az alapvetően hátsókerekes autó meglehetősen kezesen viselkedik, jól irányítható, a sport fokozat bekapcsolásával pedig kezdődhet a "játék", amelyet leginkább versenykörülmények között lehet kihasználni. A nyomatékot is szépen elosztja a két tengely között.

Egy ilyen elképesztően szépre megtervezett és bivalyerős szedánnal érdemes visszatérni a piacra, reméljük az Alfa Romeo a modellnek köszönhetően ismét régi fényében 
tündökölhet. 
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!