Jégeső tarolta le két autókereskedő készletét is

Autók, 2023.07.23

Vihar és jégeső csapott le több amerikai városra is Michigan államban csütörtökön, melynek során két autókereskedésben is hatalmas károk keletkeztek.

Jégeső A Davisonban található Todd Wenzel Buick GMC, valamint a szintén davisoni Hank Graff Chevrolet is sokáig emlegetni fogja a július 20-át, amikor is jelentős természeti csapás érte a kereskedéseket, amelyet teniszlabda nagyságú jégeső kísért.  

Az említett két michigeni márkakereskedő szinte teljes árukészlete sérült abban a jelentős jégverésben, amely csütörtökön csapott le a településekre. Behorpadt motorháztetőket és törött szélvédőket hagyott maga után a vihar, melynek során ökölnyi méretű jégdarabok zuhantak alá az égből.  

A jégeső a legnagyobb károkat Davison környékén okozta, szinte katasztrófa sújtotta térséggé vált a terület.  

A méretes jégdarabok akár halt is okozhattak volna, hiszen bezúzhatták volna valaki fejét is, de szerencsére személyi sérülésről nem szóltak a híradások, annál inkább anyagi károkról. A videón is jól látszik, hogy a teniszlabda nagyságú jégdarabok hatalmas pusztítást végeztek a szabadban lévő újautók között.  


A davisoni Todd Wenzel Buick GMC a Facebook oldalán azt írta: "A kereskedés épületében és a raktárkészletben is jelentős károkat okozott a jégeső". A márakereskedés ugyanakkor hozzátette, hogy továbbra is zavartalanul üzemelnek, a károk felszámolása folyamatos, de a vásárlók türelmét kérik a károk helyreállításáig.  

A Hank Graff Chevrolet is megsínylette a jégesőt, de ez a kereskedés is nyitva tart, miközben próbálják helyreállítana a keletkezett károkat. Chris Graff tulajdonos a közösségi oldalán elmondta, hogy sokmindent átéltek már, de ilyen jégesővel még nem találkozott.  

A jégeső az energia ellátásban is okozott zavarokat, mintegy 61 ezer embernek nem volt áramszolgáltatása egy ideig, azonban a szolgáltató a nagy részét még aznap helyreállította.  

(Webrádió)

Címkék

Davison Jégeső Todd Wenzel Buick GMC Hank Graff Chevrolet
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!