Jeremy Clarkson top 10 választása

Autók, 2016.08.21

Milyen autók vezetését élvezte a legjobban a Top Gear című műsor egykori szókimondó szerkesztője? Aventador mellett Zafira a listán? Igen, a brit műsorvezetőnél minden lehetséges.

Jeremy Clarkson
A szókimondó Jeremy Clarkson neve leginkább a BBC legendás TOP Gear című műsorából lehet ismerős. Az autós műsor házigazdája azonban már nem a brit csatornán, hanem az Amazonon tesztelgeti a járműveket. Egy biztos, a világ egyik legsikeresebb autós műsorának oszlopos tagjának véleményére világszerte sokan adnak.

A The Sunday Times hasábjain megjelent egy lista Jeremy Top 10-es autóiról, azaz mely járműveknek a terelgetését élvezte leginkább. 

A lista egy-két érdekességet is tartalmaz, hiszen Clarkson olyan autókat is megnevezett, amelyet nem gondolnánk. Ilyen például a Mazda MX-5 2.0 Sport Recaro, amelyet az egykori Top Gear legenda egyszerűen csak úgy jellemzett, hogy "gyógyír depresszió ellen", tehát tényleg nagyon tetszhetett neki. 

A Top 10-ben olyan autók szerepelnek egyébként, mint az Alfa Romeo 4C Coupe, a Mercedes-AMG GT S, a Ford Focus RS, a Mustang 5.0 V8 GT, a Volvo XC90 D5 AWD, a Vauxhall/Opel Zafira Tourer 1.6 CDTi Tech Line, a BMW M2, a Ferrari 488 GTB és a Lamborghini Aventador.

Clarkson ízlését tekintve meglepetés a Mustang is a listán, azonban a legérdekesebb a Zafira, amelyet a műsorvezető egyszerűen csak a "világ legkényelmesebb autójának" jellemzett. 

Az Aventador és a McLaren P1 összehasonlításánál pedig azt a kérdést teszi fel, hogy mit szeretnénk jobban egy okos és szofisztikált elektromos robotot vagy egy igazi véres és hatalmas Brontosaurust?

Clarkson döntéseivel persze lehet vitatkozni, azonban a brit legendát mégis a fenti autók "varázsolták" el az utóbbi évben/években.
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!