Jószívű volt, két ember meghalt, életfogytiglanit kaphat

Autók, 2014.06.28

Egy elég érdekes baleset ügyében hozhat ítéletet a kanadai bíróság augusztusban.

Az eset Emma Czornobaj-al, egy átlagos 25 éves fiatal kanadai nővel történt, aki történetesen nagyon szereti az állatokat, így amikor több kiskacsát látott az autópályán anyjuk nélkül kóborolni, természetesen megállt, hogy segítsen a kicsiknek. Csakhogy a kanadai autópályán leállított Honda Civic-jébe belerohant egy motorkerékpár, amelyen apja és lánya utazott. A szörnyű balesetben az 50 éves férfi és 16 éves lánya életét vesztette, ráadásul mindezt végig kellett néznie az édesanyának is, aki egy külön motorral mögöttük utazott.

Az ominózus tragédia 2010 júniusában történt, azonban a bíróság csak most hozhat ítéletet az ügyben, négy évre rá. A 12 tagú esküdtszék a nőt egyhangúlag bűnösnek találta gondatlanságért és halál okozásáért, valamint motoros jármű veszélyes üzemeltetése miatt is felelnie kell. Legrosszabb esetben az is elképzelhető, hogy a nőt életfogytig tartó börtönbüntetésre, vagy jobb esetben 14 évre ítélik. A nő korábban elismerte volna, hogy bizonyos, ellene felhozott vádakban bűnös, azonban arra nem számított, hogy ilyen szigorú ítéletet hoznak ellene.



A bíróság augusztusra tűzte ki a nő meghallgatását, amikor is kiderülhet, hogy börtönbe kell-e vonulnia vagy sem.

Ön szerint a bíróság túlzott reakciója, hogy adott esetben életfogytiglanit szabna ki a nőre vagy megérdelmi ezt a súlyos büntetést? Írja meg véleményét!

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!