Ki nyer ma? Caterham Roadsport 140 vs Porsche Cayman S

Autók, 2014.06.29

Az angol EVO magazin érdekes gyorsulási versenyt rendezett, ahol egy Caterham Roadsport 140-et, valamint egy Porsche Cayman S-t eresztett egymásnak.

A gyorsulási versenyek alkalmával általában két tényezőre figyelnek oda a versenyzők a legjobban, először is legyen jó sok lóerő, amelyhez a lehetőségekhez mérten minél könnyebb súly társuljon. A számok makacs dolgok, a versenyek kimenetelét általában a lóerő/súly hányadosa határozza meg, azaz egy adott motornak mennyi tömeget kell megmozgatnia. A Caterham Roadsport 140 egy pehelykönnyű kétüléses sportautó, míg a Porsche Cayman S-t talán senkinek sem kell bemutatnunk. E két klasszikust eresztette össze az angol EVO magazin egy 1 km-es gyorsulási verseny erejéig.

A kétüléses Caterhamet egy 140 lóerős, valamint 2 literes szívómotor, míg a Porschet egy 3,4 literes erőforrás hajt. A Boxster utódjának erősebbik változata 325 lóerőt teljesít. Amennyiben szigorúan az adatokat nézzük, akkor a hathengeres, kis középmotoros Porsche egy minimális hátrányban van az angol pehelykönnyű sportgéppel szemben, mármint ha csak azt a fránya lóerő/súly hányadost nézzük. 255 a 246 lóerővel szemben egy tonnára vetítve. A verseny végét azonban mindenképpen érdemes megvárni:)


(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!