Ki nyer ma sorozatunk folytatódik: Acura NSX vs Lamborghini Aventador

Autók, 2016.11.06

A Honda méltó utódot akart állítani a legendás NSX emlékének, így hosszú évekig dolgozott a sportautón. A végeredmény azonban önmagáért beszél, hiszen az NSX-et olyan ikonok mellé sorolják már most , mint a McLaren 570s, a Porsche 911, a Mercedes-AMG GT vagy a Nissan GT-R.


Ráadásul az Acura NSX-nek (az USA-ban ezen a néven forgalmazzák) az ára is nagyon kedvező, hiszen töredéke a fent említett szupersportautókénak.  

A Honda a mostanában nagyon kedvelt hibrid hajtást választotta, hiszen a 3,5 literes V6-os erőforrást elektromotor is segíti. Ráadásul mindezt megtámogatták egy 9 sebességes DCT váltóval, valamint intelligens összkerékhajtás rendszerrel. Az elektromotor azonnal működésbe lép ha szükség van rá és ez igaz persze a gyorsulási versenyekre is.  

Nem is meglepő, hogy az 573 lóerős NSX nagyon kemény ellenfél még egy 700 lóerős Aventador számára is, sőt! Amerikában össze is vetették a két szupersportautó gyorsulási képességeit és meglepő eredmény született, hiszen a "papíron" jóval gyengébb NSX jött ki győztesen a csatából.

Igaz sok tényezőt nem ismerünk, ilyen a sofőrök vezetési képessége, a versenyszakasz hossza, stb. ..

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!